Vallan vahtikoirat

29.06.2019

Milloin kansa saa tarpeekseen puolue-eliitin loputtomista valehtelusta ja tyhjistä lupauksista? Mediateatterista ja joidenkin politisoituneiden toimittajien mielipidekirjoituksista, joilla on pyritty ohjaamaan yhteiskunnalista keskustelua ja päätöksentekoa valtiollisella tasolla? 

Entä milloin loppuu se hyvepisteiden kerääminen sosiaalipummin vapaapassia tavoittelevien elintasosiirtolaisten ihmisoikeuksien ajamisella valtiollisella ja julkisella tasolla suomalaisten; siis oman kansan ihmisoikeuksien kustannuksella? 

Ne aidosti hädänalaiset sotia pakenevat siirtolaiset ovat hakeutuneet turvaan lähialueille, joko omassa maassaan tai naapurimaahan. Ne jotka ovat tulleet Eurooppaan ovat pääsääntöisesti selvästi varakkaampia, koska heillä on ollut varoja maksaa huomattavia summia ihmissalakuljettajille päästäkseen helpon elämän syrjään kiinni, joilla bisnes onkin kukoistanut eurooppalaisten hyvepisteitä keränneiden vallassa olleiden poliitikkojen siunauksella.
Kuinka syvässä tyhmyys todellisuudessa on? Sosiaalisen Median myötä on ihmiskuntaan luikerrellut uudenlainen julkisuuskulttuuri salakavalasti ja vaivihkaa; Se "tykkää musta"-kulttuuri. 

Sen seurauksena yhteiskunnassa on ruvettu tanssimaan julkisuudessa monenlaisten vähemmistöjen ja yksilöiden ja äänekkäiden uhriutumisten ja vaatimusten myötä, ikäänkuin lainsäädännöllä tai kansainvälisillä sopimuksilla ei enää olisi sijaa päätöksenteossa laisinkaan. Vastuun ottamisesta hankalista asioista puhumattakaan. Trendiksi on noussut mielipiteet ja taivutellut tulkinnat kansainvälisistä sopimuksista ja Suomen perustuslaista. Mitä siitä, jos siinä sivussa hyvepisteitä haaliessa rikottiin kollektiivisesti kansan oikeustaju ja usko lakeihin ja oikeudenmukaisuuteen?Tuntuu kuin millään ei enää olisi mitään väliä, kunhan vaan valtaan tottuneet puolue-eliitin jäsenet saisivat pysyä vallassa. Viimeisimpänä tästä onkin nähty suunnitelmat puoluetuen korottamisesta todella roimasti ja valtava määrä vaaleissa pudonneita puoluetovereita palkattuna suojatyöpaikkoihin mm. valtiosihteereiksi istuvan alun kommunistitaustaisen demarivetoisen hallituksen toimesta.

Mitä tulee vallan vahtikoiran, ns. Vapaan Median toimittajiin; samoihin aikoihin kun SDP kävi sisäistä murrosta Venäjän vallan alla ja teki pesäeroa hankaliksi kokemiin kommunisteihin Suomen itsenäistymisen aikoihin, perustettiin maahamme lukuisia medioita, eli lehtiä. Valtaosa näistä silloisista lehdistä perustettiin silloisten poliittisten toimijoiden; puolueiden toimesta edistämään kunkin omaa asiaansa. Poliittisesti sitoutumattomia lehtiä ei montaa ollut sillon. Entä mikä on todellisuus tänä päivänä? Mitä kansalle oikeasti kerrotaan? Totuutta vai jonkun tietyn tahon poliittista propagandaa? Kenen etuja silloin ajetaan? Kansan vai puolue-eliitin, vai jonkin muun eturyhmän?
Silloin itsenäistymisen aikoihin esim. vastakkain olivat etenkin Ruotsin vallan aikaiset ruotsalaisuutta ajavat poliittiset toimijat ja suomalIisuutta ajavat vastineet. Samoin maaseudun eliitin talonpojat ja kaupunkien köyhät tehdastyöläiset, sekä porvarit, jotka omalla yrittäjyydellään olivat toisaalta myös maaseudun eliitin kilpakumppaneita ja sillosen luokkayhteiskunnan alemman säädyn edustajia, sekä vapaakaupan kannattajia.

Näihin aikoihin ei vielä köyhimmillä ollut mitään sanottavaa mistään. Elämä oli ankaraa, leipä tiukassa ja yhteiskunnan arvostus ihmisoikeuksien osalta kutakuinkin nollassa. Tästä huolimatta Suomessa ei ollut maaseudulla samanlaista feodaalista maaorjuutta kuin muualla Euroopassa, vaikka eipä köyhillä maattomilla Suomessa elämä juuri sen parempaa kuitenkaan ollut Ruotsin ahneen verotuksen takia. Talonpojilla Suomessa kylläkin tietyssä mielessä oli paremmat oltavat muihin eurooppalaisiin talonpoikien verrattuna; se tietynlainen vapaus, ja se olikin kansakunnan selkärangan kannalta hyvä asia. 

Se henkinen vapaus feodaaliyhteiskunnan orjuudesta; sitä vapautta ei koskaan Suomen kansalta viety yhtä syvästi kuin monilta muilta Euroopan kansoilta siirtomaa-ajan riistosta huolimatta. Tästä syystä kansa myös kauhisteli Venäjän Tsaarin vallan alle joutumista, koska maaorjuus tuntui todella kauhistuttavalta ajatukselta. Ja onhan orjuus aina yhtä hirvittävää. Nykypäivän ammatinharjoittajat vastaavat pitkälti silloisia suomalaisia talonpoikia, kun sitävastoin tavalliset palkansaajat ovat tietyssä mielessä modernissa maailmassa orjan asemassa; tanssivat muiden pillin mukaan ja usein vielä huonolla palkalla kasvavan halpatyövoiman maahantuonnin ja sijoittajien ahneuden takia.

Orjuutta on monenlaista, eikä sitä aina edes siksi mielletä. Entisaikojen aito vapaus perustui kuitenkin ajatukseen, että vapaa mies on oman itsensä herra. Naisille ei vielä silloin suotu tätä ylellisyyttä; se tuli vasta myöhemmin, mutta ajatus on sama.

15.02.2020Onko huoltovarmuus Suomessa ajantasalla?
15.02.2020Kansalaisyhteiskunnan syvenevät jakolinjat - Toistuuko veljessodan jako punaisiin ja valkoisiin? Mikä jakaa kansaa?
11.02.2020Loukattujen tunteiden aikakausi
04.02.2020Kysyvä ei tieltä eksy
17.01.2020Meillä on unelma - Kenellä ja mikä?
17.01.2020Kansainväliset sopimukset ja Suomen perustuslaki
09.01.2020Vain hetki parrasvaloissa
26.12.2019Pimeyden taikaa ja kynttilän loisteen lämpöä
22.12.2019Tuntuu kuin Suomea hallittaisi vihan voimalla - Miksi?
06.12.2019Poliittinen vastuu

Siirry arkistoon »