Kansainväliset sopimukset ja Suomen perustuslaki

17.01.2020

Vuonna 2015 Suomen valtion johto päätti heittää aivot narikkaan ja kuunnella suurpääoman ja suuryritysten voivotteluja siitä kuinka kalliiksi tulisi aloittaa tehostettu rajakontrolli laittoman siirtolaisuuden leviämisen estämiseksi ympäri Euroopan. Vapaa työvoiman ja tavaroiden liikkuvuus maasta toiseen oli se suurin huolenaihe ylitse muiden. Ja sille sitten laskettiin sitä hintalappua, että jos se estyisi. Viis eurooppalaisten itsenäisten valtioiden kansojen turvallisuudesta.

Schengen-sopimus ei ole koskaan ollut muuta kuin vitsi ja tyhjiä lupauksia raapustettuna sopimustekstiin. Ulkorajat etenkin Etelä-Euroopan maissa ovat aina vuotaneet kuin seula, koska laiton maahantulo on edustanut halpatyövoimaa monenlaisiin hanttihommiin niillä leveysasteilla. 

Ei se Dublin-sopimuskaan pitänyt. Eli se siitä EU:n toimivuudesta. Sipilä totesi jälkikäteen, että ketään niistä vuoden 2015 turvapaikanhakijoista ei olisi tarvinnut ottaa vastaan. Jokainen näistä olisi pitänyt rekisteröidä ensimmäiseen turvalliseen maahan. Jokainen Ruotsin puolelta tänne tullut turvapaikanhakija käveli Suomen rajalle monen turvallisen maan läpi.

Se millä kompetenssilla, lakien ja kansainvälisten sopimusten ymmärtämisellä maamme lainsäätäjät silloin ja nyt huseeraavat tuolla eduskunnassa on surullista katsottavaa. Siellä on nyt 5 vuotta keskitytty maahanmuuttovastaisten ihmisten haukkumiseen ja omien hyvepisteiden keräämiseen. Ja edelleenkin Ruotsin puolelta kävelee Suomeen monen turvallisen maan läpi laittomia maahan pyrkijöitä asylum-taikasanan turvin. 

Edelleenkään valtion johdolla ei ole juolahtanut mieleenkään, että tämä touhu on Suomen lakien ja kansainvälisten sopimusten vastaista. Meidän talouden kantokyky on esim. niin pahasti pakkasen puolella, että omia kansalaisia on jo heitteillä. Siltikään valtion johdolla hälytyskellot ei soi, että valittu arvopohja on kansanvastainen. Kaikki fokus on suunnattu vastapuolen kanssa riitelyyn ja ilmastonmuutokseen, koska se on nyt se uusin trendi mistä saattaa saada lisää niitä irtopisteitä. Siinäkin aivot on yhtä narikassa valittujen ratkaisumallin osalta.

Silloin jos ei omista kansalaisista kyetä pitämään huolta edes perustuslaillisten perusoikeuksien verran, ei luulisi olevan varaa huolehtia kenestäkään muustakaan.

Kun tämä ymmärrys loistaa niin totaalisesti poissaolollaan valtion johdon omissa tekemisissä, niin olisi varmaan pikkuhiljaa syytä vaihtaa porukkaa fiksunpaan?

11.07.2020Sirkus-eduskunta on tullut tiensä päähän
25.05.2020On tullut aika puhaltaa peli poikki - Kansalle on turha enää kertoa sitä muunneltua totuutta
13.05.2020Yövartijavaltio
31.03.2020Poliittiset arvovalinnat - Tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen omaan ideologiaan pohjautuen
27.03.2020Vasemmiston henkinen kriisi
15.02.2020Onko huoltovarmuus Suomessa ajantasalla?
15.02.2020Kansalaisyhteiskunnan syvenevät jakolinjat - Toistuuko veljessodan jako punaisiin ja valkoisiin? Mikä jakaa kansaa?
11.02.2020Loukattujen tunteiden aikakausi
04.02.2020Kysyvä ei tieltä eksy
17.01.2020Meillä on unelma - Kenellä ja mikä?

Siirry arkistoon »