Poliittiset arvovalinnat - Tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen omaan ideologiaan pohjautuen

31.03.2020

Mikään pöpö ei tule tuulen mukana rajojen yli. Sen tuo mukanaan matkustajat. Joskus muinoin rotat toi tullessaan ruton Suomeen sairastuneiden merimiesten lisäksi. Nyt Suomeen toi tappavan koronan tullessaan etupäässä lentomatkustajat.

Pohjois-Korea päätti jo alkumetreillä sulkea oman rajaliikenteensä estääkseen koronaviruksen pääsyyn maahan. Perusteluina heillä oli, että tulee paljon halvemmaksi ennaltaestää kuin hoitaa. 

Asetelmana tämä tarkoittaa sitä, että siellä tavaraliikenne voi kuitenkin edelleen toimia normaalisti. Mutta mikä parasta, ihmisiä ei kuole koronaan ja kun kaikki pysyvät terveinä voi maan talous ja tuotanto myös jatkua normaalisti ilman mitään liikkumisrajoituksia tai sairastumisia. Ainoastaan matkustelu sinne ei ole optio tällä hetkellä siellä päin.

Euroopassa ja Suomessa on vallassa olevien päättäjien toimesta haluttu viimeiseen asti pitää kiinni EU:n arvopolitiikasta koskien vapaata liikkuvuutta. 

Se ei kuitenkaan ole mikään kiveen kirjoitettu asia, vaan ainoastaan eri valtioiden poliittisten johtajien keskenään tekemä sopimus, jolla on haluttu helpottaa etenkin työvoiman liikkumista työn perässä maasta toiseen unionin sisällä. Tästä tehdystä sopimuksesta ovat huomattavasti hyötyneet niitä työntekijöitä tarvitsevat yritykset. Rajojen auki pitämistä perusteltiin vuonna 2015 siirtolaisinvaasion pyyhkäistessä yli koko mantereen hintalapulla työvoiman liikkumisen osalta rajojen yli, sekä tavaraliikenteen hidastumisella mikäli rajakontrolli olisi otettu palautettu käyttöön. 


Ei vaadi kummoista laskutaitoa ynnäämään yhteen mikä olisi tullut halvemmaksi. 

Mikäli rajakontrolli olisi silloin päätetty ottaa käyttöön koko unionin alueella olisivat yritykset ottaneet hieman takkiin, kun kotimaiselle työvoimalle olisi joutunut maksamaan vähän parempia palkkoja, kuin sille käytössä olleelle jonkun naapurivaltion halpatyövoimalle. Tämä olisi tietenkin syönyt yhtiön tulosta jonkun verran ja yrityksien osakkaat, eli sijoittajat olisivat saaneet hieman vähempi osinkotuloja itselleen. Tavaraliikenteen hienoinen hidastuminen olisi vähentänyt hieman ulkomaisen kulutuksen osuuttaa Suomessa kotimaisten tuotteiden hyväksi saatavuuden aavistuksen heikentyessä tästä syystä. Veronmaksajille ei kuitenkaan olisi tällöin tullut järkyttävää hintalappua tuosta seuranneesta siirtolaisirkuksesta. Valtio joutui silloin ottamaan huomattavan paljon lisää velkaa sen kaiken kustantamiseksi, eikä todellista kuluja tästä kaikesta ole vieläkään kerrottu kansalle. Ei vissiin uskalleta. Tähän päälle tietenkin vielä kaikki se seurannut inhimillinen kärsimys, jota ei koskaan voi mitata rahassa.

Voidaan myös jo nyt miettiä sitä tulevaa hintalappua Suomelle kun vallassa oleva arvopolitiikka on ollut, että matkustamista ei voitu kieltää taudin Suomeen pääsyn estämiseksi. Yhä edelleen tuntuu myös olevan monta veruketta päästä tänne kuulumattomia matkustajia Suomeen. Kansalaisten oikeuksia liikkua oman maan sisällä on kyllä rajoitettu vahvasti, mutta Suomen ulkorajoilta lasketaan edelleen muiden maiden kansalaisia Suomeen, koska vapaa liikkuvuus rulettaa edelleen Euroopassa. Turvapaikkaa saa edelleen hakea ja töihinkin saa tulla, vaikka maahan on julistettu poikkeusolot kansallisen terveysuhkan takia. Arvopolitiikkalla jatketaan edelleen valikoivaa kansanvastaista toimintaansa.

Alkaa vaan käymään jo varsin hintavaksi EU:n avoimien rajojen politiikka. Siitä kasvavasta inhimillisestä kärsimyksestä puhumattakaan. 

Kuinkahan moni suomalainen tälläkin hetkellä pelkää kuuluvansa siihen porukkaan joka tulee kuolemaan koronaan? Entäpä tulevina vuosina, kun tauti jää kausi-influenssaksi pyörimään Suomeen, jos sitä ei nyt saada kuriin ja kitkettyä pois? 

13.02.2021Rauha
09.02.2021Lumi sulattaa ikiroudan
30.01.2021Osakesäästäminen on muotia - Pankitkin mainostaa
13.09.2020Aitosuomalaiset - kansallisvaltion vaalijat
12.09.2020Loppuuko ministereiden valheelliset vakuuttelut koskaan? - Katse kohti yhteistä tulevaisuutta
01.08.2020Kaikki muuttuu aikanaan - Itsenäinen Suomi takaisin
11.07.2020Sirkus-eduskunta on tullut tiensä päähän
25.05.2020On tullut aika puhaltaa peli poikki - Kansalle on turha enää kertoa sitä muunneltua totuutta
13.05.2020Yövartijavaltio
31.03.2020Poliittiset arvovalinnat - Tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen omaan ideologiaan pohjautuen

Siirry arkistoon »