Hei me tulkitaan...!

12.12.2021

Julkista keskustelua pidempään seuranneena on moni varmaan päätynyt ihmettelemään sitä, että kylläpä noilla turvapaikanhakijoilla onkin ihan pirusti oikeuksia. Saavat näköjään könytä rajan yli laittomasti salakuljettajien kyyditseminä ihan mistä päin maailmaa tahansa.

Rajan yli laittomasti päästyään ovat sitten sitä mieltä, että heille riittää loppuelämän helppoon elämään länsimaissa tämä kuvitteellinen oikeis ”turvapaikkaan” (kunhan siis pääsevät ensin jotenkin rajan yli). Siihen tarvitaan heidän mielestä se, että ylipäätään pääsevät rajalinjan yli ja voivat sitten tällä puolen rajaa lausua sen kuuluisan taikasanan ”asylyum”, jolla sitten saavat nopean ohituskaistan maassa oleskeluun ja siihen kuuluviin sosiaalietuuksiin, jos kohdemaalla sellaisia sattuu olemaan tyrkyllä.

Tätä järjestäytyneen rikollisuuden ihmissalakuljetuksen sivuhaaraan touhua kutsutaan sitten kansainväliseksi ihmisoikeudeksi. Todellisuudessa tässä väistetään sitä ilmeisintä, eli työluvan hakemista kohdemaasta johon ollaan matkalla. Ja Euroopassa on meneillään trendi, jossa nämä laittomasti alueelle pyrkivät hakeutuvat joko suoraan niihin maihin, jossa harmaa talous rehottaa tai jossa vihervasemmisto luo epäterveitä maahantulokaistoja näille onnenonkijoille. Lahjoittavat rajavalvojat siellä matkan varrella ovat ihan oma lukunsa, mutta ”hei, ne kaikki tienaavat...!”

Pakolais- ja ihmislikeusjärjestöt taas lobbaavat julkisuudessa kitarisat punaisina näiden laittomasti Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten kuvitteellisten oikeuksien puolesta. - Saahan sitä esittää toivelistoja, mutta yksikään näistä kolmannen sektorin toimijasta ei toimi viranomaisvastuulla. - No mitäs tämä sitten oikein tarkoittaa? Sitä, että viranomaiset ovat velvollisia pohtimaan asioita ihan eri näkökulmasta ja siinä nouseekin keskiöön myös kohdemaan kansalaisten oikeudet esim. turvallisuuteen.

Oma lukunsa on kokonaan myös viranomaisten velvollisuus lukea lakipykäliä ILMAN poliittisesti värittyneitä laseja. Samoin on laita kun puhutaan kansainvälisistä sopimuksista. - Sellaisenaan niiden kauniit artiklat ei velvoita ensimmäistäkään valtiota yhtään mihinkään. Ne kun on vaan niitä poliittisia sopimuksia. Eli suosituksia, toivelistoja, jne. Ne asiat, jotka ovat velvoittavia löytyy kunkin maan OMASTA lainsäädännöstä. - Toki kansainvälisistä sopimuksista kannattaa yrittää pitää kiinni, koska ihmisoikeudet ja demokratia ovat ihan jep. Mutta, mitkään näistä sopimuksista eivät purjehdi meidän perustuslain ohi. Meillä on oikeus turvallisuuteen.

Kansainväliset sopimukset voidaan aina sanoa irti, jos ovat etujemme vastaisia. - Perustuslaista ei sitten muuten ihan tuosta vaan sanoudutakkaan irti. Näissä on tämä vissi ero.

Mitä Geneven sopimukseen tulee (johon siis yhä edelleen niin sinnikkäästi vedotaan turvapaikanhakijoiden ”oikeuksien” nykytulkinnan osalta), niin siihen ensimmäiseen turvalliseen maahan lähtömaasta katsottuna tulee rekisteröityä turvapaikanhakijana, jos kerran on pakolaisena sodasta jne. Tai mihin pääsee matkustamaan vaikka lentoteitse. (Tähän tosin jo tarvii niitä henkkareita, jotka eivät voi lojua esim. Välimeren pohjalla)

Tämä ensimmäiseen maahan rekisteröityminen tarkoittaa esim. Afganistanin tämän hetkisen tilanteen osalta mm. Pakistanin velvoitetta ottaa vastaan tulijat, mikäli sattuu kuulumaan YK:iin. Mikäli ei kuulu, niin ne nk. oikeudet ovat kuin vanhassa kunnon Villissä Lännessä konsanaan.

Eli ei tämä niin sanottu Dublin-sopimus ole mitään uutta auringon alla. Sama käytäntö ”velvoittaa” kaikkia YK:n jäsenmaita toimimaan samoilla ehdoilla.

Jos joku tämän klubin jäsenmaa päättää tarjota jotain ”ekstraa” yli tämän, on se puhtaasti poliittinen ARVOVALINTA. - Ja tämä ”poliittinen arvovalinta” tulkattuna selkokielellä: Joko oma kansa ensin tai sitten muu maailma, mahdollinen sanktio talouspakotteineen, poliittinen ”kissan hännän veto”, jne...


Ne aidosti velvoittavat asiat....!

Lakiin kirjatut jutut on yks asia ja poliitikkojen tulkinnat näistä on ihan oma lukunsa. Riippuu täysin poliitikon omasta vakaumuksesta.

Miten näin pääsi käymään...?

Missä luuraa kaiken tämän laillisuusvalvoja, kun jo meidän omat turvallisuusviranomaiset ovat asioista huolissaan?

Hommiin sieltä...!

Oikeusvaltio on perusolemukseltaan oikeusjärjestelmä ILMAN aatteellista värinää. Ja tältä aatteellisesta värinältä tulisi perustuslain meitä nimenomaan suojata. Mikään ei kuitenkaan suojaa meitä rakenteisiin nousevalta mielivallalta mikäli ruohonjuuritaso itse vetelee ruususen unta laiskotellen ja ilman valppautta.

Koska, meillä on oikeutemme. Ne on perustuslakiin kirjattu. Niitä pitää vaan osata vaatia. Ohi poliittisesti värittyneiden säkeiden.

13.06.2022Kansalaisaktivistin pohdintoja
27.04.2022Maan tapa
27.04.2022Työvoiman suojelu on perusoikeus
09.03.2022Suosi kotimaista ruokaa
09.03.2022Reilu siirtymä kohti hiilineutraalia kiertotaloutta
26.02.2022Ukrainan sota
12.12.2021Hei me tulkitaan...!
06.10.2021Oma kansa ensin
07.07.2021Perhosefekti
05.07.2021Kesäpäivän ajatuksia

Siirry arkistoon »